Welke waterontharder heeft u nodig?

Grootte van waterontharder

Inmiddels bent u waarschijnlijk bekend met de voordelen die een waterontharder kan bieden. Uw water zal beter geschikt zijn om te drinken, koken en baden zodra het “harde” mineraalgehalte eruit is gefilterd. Maar u moet ook bekend zijn met de verschillende opties die u hebt bij het kiezen van een waterontharder. Zoals u zult zien, is de selectie van waterontharder geen one-size-fits-all proces. Dit is wat u moet weten als u bedenkt welke waterontharder geschikt is voor uw huis.

Leer je granen kennen

granen kennen

Allereerst moet u bepalen hoe hard uw water is. Als industriestandaard wordt het magnesium- en calciumgehalte van water gemeten in korrels per gallon (GPG). Als u stadswater gebruikt, kunt u meestal de waterafdeling bellen en het GPG-niveau krijgen. Anders kunt u een doe-het-zelf-waterkwaliteitstestkit kopen, die in veel winkels voor woningverbetering verkrijgbaar is. Als, om welke reden dan ook, het waterhardheidsniveau wordt weergegeven in milligram per liter in plaats van korrels per gallon, deel je het resultaat eenvoudig door 17.1 om je GPG-nummer te krijgen.

Hoeveel water gebruik je?

U moet vervolgens berekenen hoeveel water er in uw huishouden wordt gebruikt. Kijk naar uw waterrekeningen en probeer uw gemiddelde wekelijkse waterverbruik te bepalen. Als dit niet helpt, of als u uw waterrekeningen niet bij de hand hebt, neem dan gewoon aan dat elke persoon in uw huis verantwoordelijk is voor 75 liter per dag. Een huishouden met vier personen zou bijvoorbeeld naar schatting 300 liter water per dag gebruiken. Vermenigvuldig vervolgens dagelijks gallongebruik met de korrels van uw water per gallon om uw dagelijkse verzachtingsbehoefte te vinden.

 
Zodra u het aantal korrels per dag heeft dat uw ontharder zal verwijderen, vermenigvuldigt u met zeven voor uw wekelijkse verzachtingsbehoefte. Je hebt dit weeknummer nodig, omdat waterontharders meestal om de zeven dagen worden regenereerd. Dit regeneratieproces is de reden waarom je ontharderzout nodig hebt, voor de goede orde – de harsparels in je onthardingsreservoir verzamelen hard mineraalgehalte, maar moeten uiteindelijk worden afgespoeld en “opgeladen” door een natrium-zware pekeloplossing.

Maximale capaciteit versus efficiënte capaciteit

Met uw wekelijkse verzachtingsbehoefte kunt u dan beginnen met kijken naar verschillende capaciteiten van waterontharder. Als u naar verschillende weekmakers kijkt, ziet u lijsten voor de grootte (in kubieke voet) van het harsblok en / of het maximale aantal korrels (per regeneratiecyclus). Houd er echter rekening mee dat het maximale aantal korrels niet het hele verhaal vertelt. De maximale instelling gaat sneller door onthardingszout, wat kan leiden tot meer geld dat na verloop van tijd wordt uitgegeven. Het is beter om een ​​korrelinstelling te vinden die de efficiëntie optimaliseert. Dit is meestal een graantelling van ongeveer 60-75% van de maximale graantelling, die kan worden geprogrammeerd met de regeleenheid van de ontharder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *