Beste zout voor waterontharders

zout voor waterontharders

Als het gaat om een ​​hoogwaardige waterontharder, speelt het zout dat u koopt een grote rol in de waterkwaliteit. Bij het kiezen van het juiste en beste zout voor waterontharders, wil je wat onderzoek doen.
Door het juiste zout voor uw waterontharder te onderzoeken, kunt u eventuele tekortkomingen voorkomen. U zult ook genieten van het beste drinkwater dat uw waterontharder kan bieden. Let bij het kopen van zakken zout bij uw plaatselijke winkel op de verschillen in zouttypen.

Zonnezout

Zonnezout kan zowel in kristal- als in pelletvorm voorkomen. Omdat het meer oplosbaar is dan andere soorten zouten, is zonnezout mogelijk geschikt voor u. Gemaakt door zeewaterverdamping, is zonnezout een van de beschikbare natuurlijke opties. Hoewel het is gemaakt op basis van natuurlijke methoden, zouden we dit niet als het beste zout voor waterontharders beschouwen.  Het heeft een onoplosbaar niveau van 0,03% dat al dan niet geschikt is voor sommige huishoudens. Dit type zout is mogelijk niet geschikt voor locaties waarvan bekend is dat ze grote hoeveelheden hard water bevatten. Het gebruik van dit soort zout in dergelijke gebieden kan het verantwoordelijk maken voor het maken van een zoutbrug en -opbouw.

Zonnezout

Zoutbrug

Wat is een zoutbrug? Het is een probleem voor veel waterontharders die onjuist onderhoud hebben ondergaan. Dit zijn voorbeelden van een oppervlak van zoutkorst die zich door de pekelbak uitstrekt. Uw water kan harder aanvoelen of de reacties van huishoudelijke schoonmaakmiddelen kunnen veranderen tijdens waterinteractie.
Dergelijke problemen treden op vanwege het gekozen type zout en overvulling van de tank met zout. Om dergelijke problemen te voorkomen, raden we onderhoud aan van onze professional bij Jasons ’Waterontharders. Wij zorgen ervoor dat uw waterontharder vanaf de eerste dag naar behoren functioneert.

Steen zout

Steenzout is ook een mineraal dat op natuurlijke wijze voorkomt. De creatie verschilt echter omdat het afkomstig is van ondergrondse zoutwinning. Het kan een in water onoplosbaar niveau van 0,5 tot 1,5% hebben. We raden u aan dit soort zout niet voor uw waterontharder te gebruiken. Het vrij hoge in water onoplosbare niveau betekent dat uw waterontharder veel vaker vatbaar is voor zoutophoping.

Steen zout
Dit kan het hele jaar door meerdere keren opruimen. Dit type zout kan ook de effectiviteit van uw waterontharder verminderen. We zouden dit type onder onze lijst rangschikken voor het beste zout voor waterontharders. Hoewel het op natuurlijke wijze is gemaakt, is dit een van de slechtste soorten die u kunt overwegen voor uw waterontharder.

Verdampte zoutkorrels

Dit is het beste zout voor waterontharders en het type dat u zeker aan uw pekeltank moet toevoegen. Dit type zout heeft een onoplosbaar gehalte van 0,01% en komt in de vorm van pellets. Zoutkorrels zijn het geprefereerde type zout voor onze pekeltanks bij Jason’s Waterontharders.
Dit type zout heeft de laagste kans op onoplosbare ophoping en zoutbruggen. Dit betekent minder opruimtijd en geld besteed aan het onderhoud van uw waterontharder.

Kaliumchloride

Kaliumchloride

Er is nog een alternatief dat je kunt overwegen en dat zijn kaliumchloridepellets. Hoewel 99,9% natriumvrij is, betekent vertrouwen op dit alternatief veel duurdere onderhoudskosten en onderhoud. Naast kosten en onderhoud zijn zakken kaliumchloride moeilijker te vinden in lokale winkels. Het kan ook een extra verontreinigingsfiltersysteem nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *